Začetek pokalne sezone proti Krki

Objavljeno:

Košarkarji Sixt Primorske s četrtfinalom vstopajo v boje za lovoriko Pokala Spar, v katerem branijo lanskoletni naslov. Na zadnji stopnički pred finalnim turnirjem se bodo koprski tigri pomerili z novomeško Krko. Prva tekma bo na sporedu ta torek ob 18. uri v Areni Bonifika.

Za obe moštvi bo to prvi nastop v tej sezoni pokalnega tekmovanja, saj sta bili zaradi nastopa v mednarodnih tekmovanjih med najboljšo osmerico uvrščeni neposredno. Moštvi sta se v tej sezoni že srečali. Konec novembra je bilo to v 6. kolu Lige Nova KBM. Zasedba z Obale je tedaj tekmo začela z ostrostrelsko natančnostjo, že v prvi četrtini zadela prvih osem metov za tri točke, na koncu pa slavila zmago s 100:90.

Kar šest košarkarjev Sixt Primorske je to tekmo zaključilo z dvoštevilčno strelsko bero. To so bili Marjan Čakarun (16), Lance Harris, Žan Mark Šiško (oba po 15), Luka Vončina 14, Marko Jagodić-Kuridža ter Tadej Ferme (oba po 10). Na drugi strani je bil s 23 točkami in šestimi podajami najuspešnejši Domen Bratož, 19 jih je dodal novopečeni slovenski reprezentant Miha Škedelj, s 15 pa jima je sledil Jure Lalić, sicer najboljši strelec novomeškega moštva v ligi Nova KBM. Tedaj pri Dolenjcih zaradi poškodbe ni nastopil Luka Lapornik, sicer najboljši posameznik Krke v Ligi ABA (12,5 točke).

Na finalni turnir Pokala Spar bo napredovala ekipa, ki bo boljša v seštevku danih in prejetih točk na obeh tekmah. Povratna bo na sporedu prihodnji torek ob 19. uri v Novem mestu.

Jurica Golemac, trener Sixt Primorske:
“Z vstopom v Pokal Spar začenjamo boje za drugo lovoriko sezone. S fanti se na tekmo pripravljamo z veliko vnemo. Na prvem polčasu – povratna tekma nas namreč čaka še teden dni kasneje v Novem mestu – želimo prikazati največ, česar smo sposobni. Oboji se med seboj dobro poznamo, tako da nekih hudih neznank ni. V obrambi bomo morali zaigrati močno, ob tem dobro teči in kontrolirati skok. Le tako se lahko dokopljemo do ugodnega rezultata. Vse navijače vabim, da se tekme udeležijo v čim večjem številu in nam pomagajo. Prepričan sem, da jih čaka odlična tekma.”


POKAL SPAR, ČETRTFINALE:

1. tekma, torek, 8. januarja, ob 18.00:
SIXT PRIMORSKA : KRKA

2. tekma, torek, 15. januarja, ob 19.00:
KRKA : SIXT PRIMORSKA