Visoka zmaga v Šentjurju

Objavljeno:

Za zmago v 7. krogu državnega prvenstva proti ekipi Šentjurja doseženih 108 točk, gostitelji 64 – na začetku so Tigri sicer v prvi četrtini dobili 24 točk, a kasneje strnili vrste in tekmo z visoko razliko pripeljali do konca za nadaljevanje zmagovitega niza v prvenstvu.

Odločila je druga četrtina, v kateri so Tigri z delnim izidom 17-1 opravili dobro delo. Peterka Barič, Vončina, Holt, Lazić, Dimec je stvari postavila na svoje mesto na obeh koncih igrišča, z zalogo 22 je bil končan prvi polčas. V drugi četrtini kar 38 naših pik. Največ jih je do polčasa dosegel naš najboljši strelec v DP-ju Marinković – 12.

Tempo v obrambi in napadu so Tigri zadržali tudi v nadaljevanju, ekipna igra je prinesla nekaj lahko doseženih košev, ki so vzdrževali razliko. Tudi minute je trener Jurica Golemac enakomerno razdelil med igralce, z dotokom svežih moči je prednost le še rasla do končnih 44 razlike. Ekipno so Tigri dosegli kar 33 asistenc, velik delež je ob drugih prispeval Aleksandar Lazić z 19 točkami, 10 skoki in 3 pridobljenimi žogami.

Jurica Golemac:

“Čestitke fantom. Bolj slabo smo začeli obrambno, ampak smo se dvignili, odigrali odlično 2. četrtino in razporedili minutažo. Lahko sem zadovoljen, vso srečo Šentjurju v nadaljevanju prvenstva.”

Nejc Barič (6 točk, 9 asistenc, val 14):

Zaslužena zmaga v Šentjurju. Pokazali smo, da smo bili na tej tekmi absolutni favoriti. Zbrano smo odigrali vseh 40 minut, vodstvo priigrali kmalu po začetku tekme in ga postopno samo povečevali. To je bila dobra priprava za nedeljsko ABA tekmo proti Mega Bemaxu in mislim, da lahko s tako zbranostjo in borbenostjo pariramo tekmecem.”