VIDEO: Jagodnik obujal spomine na finale leta 1993

Objavljeno:

Sixt Primorska je drugi koprski košarkarski klub, ki v zgodovini samostojne Slovenije naskakuje naslov državnega prvaka. Kar leta 1993 ni uspelo tedanjemu Slovenica Kopru, bo prva imela priložnost osvojiti ta petek, ko bo ob 18.45 v Areni Bonifika gostila tretjo tekmo finala.

Na dosedanjih dveh tekmah finalnega niza so košarkarji Sixt Primorske proti Petrol Olimpiji zabeležili dve zmagi. Do prvega naslova slovenskega prvaka v svoji triletni zgodovini jih tako loči le še ena zmaga.

Lovorika bi zagotovo veliko pomenila celotnemu kolektivu, v katerem deluje tudi nekdanji slovenski reprezentant Goran Jagodnik. Današnji vodja članske ekipe se je kot igralec s tremi različnimi ekipami kar šestkrat neuspešno skušal povzpeti na slovenski košarkarski Olimp, med drugim tudi s Slovenica Koprom.

Nekdanji koprski klub je 17. aprila 1993 kot prvi v finalih uspel na kolena spraviti slovito Smelt Olimpijo, ki je niz kasneje dobila s 3:1. Na primorskem je tedaj vladala prava košarkarska mrzlica, saj se je v dvorani na Škofijah zbralo okoli 2000 ljudi, čeprav jih je ta (uradno) sprejela vsaj pol manj.

ZADNJE MINUTE TEKME NA ŠKOFIJAH

“Kar nekaj let je že minilo od te tekme. Pred kratkim sem si na Facebooku ogledal nostalgične posnetke tiste tekme. Če bi bila tedaj možnost, bi v dvorano prišel še kak gledalec več. Če pogledate video, boste videli, da so nekateri navijači viseli iz ribstolov, spet drugi pa sedeli na naši klopi. Vzdušje je bilo enkratno, mi pa smo postali prva ekipa v zgodovini, ki je v finalu premagala Olimpijo. Niz smo sicer kasneje izgubili s 3:1 v zmagah, a te tekme so v Koper vnesle košarkarsko evforijo, ki se danes s Sixt Primorsko vrača,” je spomine v sredinem jutranjem gostovanju na Radiu Capris obujal Jagodnik in dodal: “Da sem iskren, na posnetku sem se komajda prepoznal (smeh).”

Celoten posnetek gostovanja v etru Radia Capris, na katerem je Jagodnik spregovoril tudi o drugi finalni tekmi in kaj bi četrti naslov v sezoni prinesel klubu ter mestu Koper.