V Areni Bonifika padla Krka

Objavljeno:

V 16. krogu Aba lige sta se v boju za boljše položaje na lestvici pomerila KK Koper Primorska in novomeška Krka. V srditem boju do zadnje sekunde so Tigri prevzeli pobudo in doma ohranili zmago. S tem se je Primorska zavihtela na 6. mesto razpredelnice in se v točkah izenačila s tekmecema na četrtem in petem mestu.

Že pred začetkom tekme se je v zraku čutila napetost. Koprčani, ki so na tekmo prišli po tesnem porazu v domačem prvenstvu proti Senčurju, so si neizmerno želeli prekiniti niz štirih porazov. Mladi in prenovljeni ekipi je to nujno rabilo, saj jih v naslednjih tednih čaka bitka za uvrstitev na zaključni turnir Aba Lige.

Prvo četrtino so Tigri začeli bolje. Odlična predstava, po poškodbi vrnjenega Ivana Marinkoviča je ekipo držala na nogah. Ta je v prvem delu nasprotniku zabil 8 točk in četrtina se je končala z rezultatom 21:12. V drugi četrtini pa gosti niso pustili, da bi se Koper Primorska preveč odlepila in razlika je na polčasu ostala ista. Na zasluženo pavzo so odšli z rezultatom 39:30.

Kljub slabšemu strelskemu izkupičku domačih pa je tudi tretja četrtina ostala v domačih rokah. Kapetanu Alenu Hodžiču se je tudi odprl met in tako sta, skupaj z Marinkovičem, do konca tretje četrtine zbrala 15 točk. Pred zadnjo četrtino se je razlika povečala na +10. V četrti četrtini pa so gostje stopili na plin. Razlika se je neumorno manjšala, bili so uspešnejši pri metu. Nekaj napak domačih je pripeljalo do zmanjšanja razlike na +2. Toda Tigri se niso dali in so tekmo varno in uspešno ohranili doma. Končni rezultat je bil 67:63.

Tekma je bila ekstatična. Bučna podpora navijačev je tudi pomagala, da so se fantje opogumili in zasluženo slavili. Koprčane v naslednjem krogu obišče Šentjur, ki se bo potegoval za točke v domačem prvenstvu, Tigri pa bodo z vso močjo poskušali to preprečiti.

#dejmotigri

STATISTIKA

LESTVICA

FOTOGALERIJA

Izjave trenerjev po tekmi:

Andrej Žakelj, trener Koper Primorske:

»Zadovoljen sem z začetkom tekme, ki je bil drugače kot na predhodnih. Odigrali smo dovolj agresivno in pametno in mislim, da je bilo to ključno, da Krki nismo pustili, da se razigra. Nismo imeli najboljše tekme, je pa naša obramba bila dovolj dobra, če izvzamem napadalne skoke Krke. Tudi v napadu nismo bili najbolj razpoloženi, nismo bili najbolj mirni, a vseeno moram čestitati svojim igralcem za borbo in predvsem za zmago.«

 

Vladimir Anzulović, trener Krke:

»Čestitam Koper Primorski na zasluženi zmagi. Celotno tekmo smo bili v podrejenem položaju. V napovedih tekme smo rekli, če ne izničimo dobro energijo Koper Primorske, ki jo je imela tudi na zadnji tekmi proti Budučnosti, da ne bomo v priložnosti za zmago. Žal se nam je to zgodilo v prvem polčasu, ko je bila obramba preslaba. V drugem polčasu smo se borili, nimam igralcem kaj za zameriti. Košarka je takšna, da moramo garati celo tekmo, da bi si zaslužili zmago proti ekipi iz Kopra, ki je danes odigrala kakovostno tekmo.«