Tudi drugi gospod MVP ostaja član Sixt Primorske

Objavljeno:

Slovenski prvaki so v svojih vrstah zadržali tudi drugega najpomembnejšega košarkarja pri osvojitvi kar štirih lovorik v minuli sezoni. Marjan Čakarun (204 cm, 1990), ki je bil izbran za najkoristnejšega košarkarja rednega dela in finalnega niza Lige Nova KBM ter finalnega turnirja Pokala Spar, je s Sixt Primorsko sodelovanje podaljšal za dve sezoni.

Pred 29-letnim Zadrčanom je sodelovanje s tigri že podaljšal Marko Jagodić-Kuridža, sicer najkoristnejši košarkar Superpokala Slovenije ter rednega dela in finala Lige ABA 2. Koprski klub sta okrepila še slovenski reprezentant Žiga Dimec in Američan Stephen Holt.

Čakarun se trenutno mudi na pripravah hrvaške reprezentance, s katero bo v juliju najprej nastopal na poletni Ligi NBA v Las Vegasu, nato pa se z njo udeležil še dveh turnirjev na Kitajskem. Center se je primorskemu moštvu pridružil poleti 2017 in z njim osvojil prav vse lovorike v zgodovini kluba – dvakrat je postal slovenski pokalni prvak, po enkrat pa zmagovalec Superpokala Slovenije, Lige Nova KBM in regionalne lige ABA 2.

Zadarčan je košarkarsko pot začel v Jazinah, sledile so selitve v Sonik Puntamiko, Jolly iz Šibenika ter Kvarner. Slovenskim košarkarskim navdušencem se je 29-letni Dalmatinec prvič predstavil v dresu Helios Sunsev, s katerimi je v sezoni 2015/16 tudi postal državni prvak. Pred prihodom v Koper je Hrvat igral pri španskemu prvoligašu Manresi.

Jurica Golemac, trener Sixt Primorske:
“Na obojestransko zadovoljstvo smo se z Marjanom Čakarunom dogovorili, da sodelovanje s Sixt Primorsko podaljša še za dve sezoni. Pri vseh največjih uspehih našega kluba je imel pomembno vlogo, zato ni bilo niti najmanjšega dvoma, da ga si želimo v našem dresu tudi v prihodnje. Presrečni smo lahko, da se še naprej vidi kot del naše zgodbe.”

Marjan Čakarun, košarkar Sixt Primorske:
“Izredno sem vesel, da bom tudi tretjo zaporedno sezono član Sixt Primorske – kluba, ki je iz leta v leto boljši v vseh pogledih. Nestrpno že pričakujem nastope v prvi Ligi ABA. Želim si, da tudi v prihodnje nadaljujemo z uspešnimi nastopi v vseh tekmovanjih.”


MARJAN ČAKARUN

Rojen: 27. april 1990 (29 let)
Igralno mesto: center
Višina: 204 cm

Dosedanji klubi:
2005/06: Zadar (HRV)
2007-09: Jazine (HRV)
2009-12: Borik Puntamika (HRV)
2012/13: Jolly JBS (HRV)
2013-15: Kvarner (HRV)
2015/16: Helios Suns
2016/17: Manresa (ŠPA)