Tigri zanesljivo znova na finalni turnir Pokala Spar!

Objavljeno:

Moštvo Sixt Primorske se veseli uvrstitve na finalni turnir Pokala Spar. Koprski tigri so tudi na drugi četrtfinalni tekmi zanesljivo ugnali novomeško Krko (75:62) in med najboljšo četverico napredovali s skupno razliko plus 41.

Za primorsko zasedbo bo to drugi zaporeden nastop na finalnem turnirju slovenskega pokalnega tekmovanja. Lansko leto je omenjeno tekmovanje osvojila, letos pa se bodo za drugo lovoriko sezone – osvojila je že Superpokal Slovenije – borila sredi februarja. Poleg nje so se na zaključni turnir uvrstile še ekipe Petrol Olimpije, Helios Sunsev in Hopsov iz Polzele. Žreb polfinalnih parov bo na sporedu v ponedeljek, 21. januarja, prizorišče zaključnega turnirja še ni znano.

Kljub visokemu vodstvu po »prvem polčasu« v Kopru – Sixt Primorska je tekmo dobila s 83:55 – košarkarji z Obale na Dolenjskem ničesar niso želeli prepuščati naključju. V uvodnih desetih minutah so gostitelji tigrom še dihali za ovratnik, a so ti manjše vodstvo po 10 minutah (20:14) že do odhoda na glavni odmor nagradili na 13 točk (42:29).

Razmerje moči se ni spremenilo niti po vrnitvi na parket. Izbranci Jurice Golemca so nadaljevali v svojem ritmu in ko so sredi tretjega dela tekme povedli za 20 točk (56:36) je bilo vsega dokončno konec.

V dresu Sixt Primorske je bil s 15 točkami najboljši Lance Harris, 14 jih je dodal Ivan Marinković, 13 pa ob petih podajah Corin Henry. Znova velja izpostaviti tudi Žana Marka Šiška, ki je že v prvi četrtini zbral pet izmed svojih devetih podaj, na svoj konto pa ob tem dodal še sedem točk.

Primorci časa za slavje ne bodo imeli, saj jih v tem tednu čakata še dva preizkusa. V četrtek in soboto bodo gostovali v Domžalah pri Helios Sunsih. Prva tekma, ki se bo začela ob 18. uri, bo štela za točke Lige ABA 2, druga pa za tiste v državnem prvenstvu. V obeh tekmovanjih Sixt Primorska zanesljivo vodi.

Jurica Golemac, trener Sixt Primorske:
“Čestitke fantom za zasluženo zmago in napredovanje na finalni turnir. Pokazali smo, da smo boljši tekmec. Časa za praznovanje ni, že čez dva dneva nas čaka nov preizkus.”

Žan Mark Šiško, košarkar Sixt Primorske:
“Tudi drugo tekmo četrtfinala Pokala Spar smo odigrali s pravim pristopom. Kot pravi profesionalci smo bili motivirani vseh 40 minut. Zasluženo smo napredovali!”


POKAL SPAR, ČETRTFINALE, 2. TEKMA:

Torek, 15. januarja:
KRKA : SIXT PRIMORSKA 62:75 (14:20, 15:22, 11:22, 22:11)
Sixt Primorska:
Ferme 3, Henry 13 (5 podaj, 3 prid. žoge), Harris 15, Čakarun 8, Kosi 2, Zupan, Marinković 14, Hodžić 6, Jagodić-Kuridža 2, Šiško 7 (9 podaj), Glas 5, Vončina.

STATISTIKA

Že odigrano, 1. tekma, torek, 8. januarja:
SIXT PRIMORSKA : KRKA 83:55 (15:13, 24:22, 23:12, 21:8)
Sixt Primorska: Ferme 3, Henry, Harris 31 (7 skokov), Čakarun 6 (9 skokov), Kosi, Zupan, Marinković 15 (8 skokov), Hodžić 8, Jagodić-Kuridža 5 (6 skokov), Šiško 8 (14 podaj), Glas, Vončina 7.

STATISTIKA
VEČ O TEKMI