Tigri po tretjo zmago in prvi naslov slovenskega prvaka

Objavljeno:

Košarkarji Sixt Primorske so le še zmago oddaljeni od prvega naslova državnega prvaka. Po dveh tekmah finalnega niza Lige Nova KBM proti Petrol Olimpiji z 2:0. Tretja tekma bo na sporedu ta petek ob 18.45 v koprski Areni Bonifika.

Obe dosedanjih tekmi sta postregli z zanimivima razpletoma. Na prvi tekmi v Kopru sta bili ekipi 30 minut tesno skupaj, nato pa so koprski tigri stopili v ospredje in na koncu zmagali z 79:61. Še bolj napeto je bilo minuli torek v Ljubljani, ko je primorska zasedba dvakrat na obračunu že vodila za 10 točk, v izenačeni končnici pa imela več sreče in zmagala s 76:75.

V primeru nove zmage bi Sixt Primorska postala peta ekipa v zgodovini samostojne Slovenije z naslovom prvaka. Obenem bi zaokrožila izjemno sezono, v kateri je na dosedanjih 66 tekmah zabeležila 59 zmag. Z novo bi se njena uspešnost v tej sezoni izredno približala 90-odstotni uspešnosti.

V tej sezoni izbranci Jurice Golemca niso izgubili niti ene izmed dosedanjih odločilnih tekem. Zmagovalni pohod so začeli s Superpokalom, Pokal Spar osvojili s štirimi prepričljivimi zmagami, končnico Lige ABA 2 zaključili po najkrajši poti petih tekem, tudi v dosedanjem delu izločilnih dvobojev Lige Nova KBM pa po šestih tekmah še ne poznajo poraza.

Jurica Golemac, trener Sixt Primorske:
“V domači Areni Bonifika nas čaka tretja tekma finalnega niza. Vse navijače vabim, da nam pridejo pomagati v čim večjem številu! Tekma zagotovo ne bo lahka. Nikakor se v naših glavah ne porajajo misli, da bomo Petrol Olimpijo z lahkoto ugnali še tretjič. Prva obračuna sta pokazala, da moraš biti za uspeh iz tekme v tekmo boljši. Naredili bomo vse, da popravimo številne napake v naši igri z druge tekme v Ljubljani ter končamo finalni niz.”

Alen Hodžić, kapetan Sixt Primorske:
“S Petrol Olimpijo se dobro poznamo, zato nekih večjih presenečenj ni pričakovati. V naši igri moramo popraviti nekaj malenkosti, pri katerih nismo bili najboljši na prvih tekmah. Te stvari pridno dodelujemo na treningih in sestankih. Na petkovo tekmo v Areni Bonifika se podajamo z miselnostjo, da niz izgubljamo z 0:2. V obračun bomo morali vložiti vse svoje moči! Podpora navijačev skozi celotno sezono je bila izjemna, veliko nam je pomenila in takšne si želimo tudi na tretji finalni tekmi. Vse ljubitelje primorske košarke zato vabim na tribune Arene Bonifika, da s skupnimi močmi dosežemo novo zmago in si priborimo zgodovinski naslov.”

Vstopnice za tekmo so po ceni 7 evrov na voljo preko spleta na www.plemenitevstopnice.si, na vseh prodajnih mestih sistema Moje karte (seznam TUKAJ), uro in pol pred začetkom obračuna pa si jih bo mogoče zagotoviti tudi na blagajni Arene Bonifika. Z nakupom vstopnice bo vsak navijač tudi dobrodelen, saj bo 30 odstotkov kupnine namenjene projektu Botrstvo v Sloveniji, ki pomaga otrokom in mladostnikom iz družin v stiski. Vstop na tekmo je prost za otroke do 10. leta starosti, pri čemer morajo spremljevalci na vhodu dvorane predložiti primerno dokazilo.

KK Sixt Primorska vse obiskovalce že pred tekmo vabi, da se primerno okrepčajo pri klubskemu partnerju gastropubu Urban Piqniqu, ki se nahaja v pritličju Arene Bonifika. Za vas so pripravili vesele urice, ki se bodo začele uro pred tekmo in bodo trajale vse do 21.45. V tem času bo vsak gost deležen posebnih akcijskih cen hrane in pijače, medtem ko so kupci sezonskih vstopnic primorskega kluba istih ugodnosti deležni skozi celoten čas. Prijazno osebje Urban Piqniqa posebej priporoča poseben Tigrov burger, ki ni le slasten, pač pa ga spremlja tudi dobrodelna nota. Z vsakim burgerjem boste en evro namenili projektu Botrstvo.


LIGA NOVA KBM, FINALE:

3. tekma, petek, 24. maja, ob 18.45 (Koper, Arena Bonifika):
SIXT PRIMORSKA : PETROL OLIMPIJA [2:0*]
(prenos na Šport TV 1 in Facebooku KK Sixt Primorska)

*Izid finalnega niza. Ekipi igrata na tri dobljene tekme.


Že odigrano, 2. tekma, torek, 21. maja (Ljubljana, Arena Stožice):
PETROL OLIMPIJA : SIXT PRIMORSKA 75:76 (18:22, 14:19, 23:17, 20:18) 
Sixt Primorska: Ferme 6, Henry, Harris 4 (7 podaj), Čakarun 8 (11 skokov), Kosi, Marinković 13 (7 skokov), Hodžić 13, Jagodić-Kuridža 17 (10 skokov), Vujasinović 2, Šiško 9 (6 podaj), Vončina 4, Čebašek.

STATISTIKA
FOTOGALERIJA
POSNETEK TEKME

1. tekma, sobota, 18. maja (Koper, Arena Bonifika):
SIXT PRIMORSKA : PETROL OLIMPIJA 79:61 (17:19, 21:16, 19:17, 22:9)
Sixt Primorska: Ferme 2, Henry 3, Harris 12, Čakarun 12, Kosi, Marinković 8, Hodžić 2, Jagodić-Kuridža 18 (7 skokov), Vujasinović 5, Šiško 7 (4 podaje), Vončina 10, Čebašek.

STATISTIKA
FOTOGALERIJA
POSNETEK TEKME


Morebitna 4. tekma, nedelja, 26. maja, ob 18.45 (Ljubljana, Arena Stožice):
PETROL OLIMPIJA : SIXT PRIMORSKA

Morebitna 5. tekma, torek, 28. maja, ob 18.45 (Koper, Arena Bonifika):
SIXT PRIMORSKA : PETROL OLIMPIJA