»Tigri« do prepričljive zmage nad Rogaško

Objavljeno:

Moštvo Sixta Primorske je na tekmi z enimi izmed velikih favoritov za osvojitev naslova državnega prvaka, košarkarji Rogaške, prikazalo eno izmed najboljših predstav v dosedanjem delu sezone 2017/18.

Izbranci glavnega trenerja Jurice Golemca so tekmo zelo dobro začeli, nato pustili ekipi iz Rogaške Slatine, da se vrne v igro, v drugem polčasu pa znova prevzeli pobudo na igrišču, se oddaljili z delnim izidom 13-0 na začetku tretje četrtine, in se na koncu veselili četrte zmage v tej sezoni Lige Nova KBM.

Na igrišču so »tigri« delovali suvereno, po zabijanju Shawna Kinga pa ob koncu tretjega dela igre vodili že s 24 točkami razlike (71:47). Slatničani so mejo 50 točk presegli šele na začetku zadnje četrtine, ko je Golemac na parket že poslal povsem spremenjeno peterko, v kateri sta bila med drugim tudi mlada primorska upa, Gregor Glas in Rafael Baldassi.

Sixt Primorska je imela tokrat zelo glasno podporo s tribun, kar so seveda opazili tudi primorski košarkarji.

»Vsaka ekipa ima na domačem parketu določeno prednost, še posebej je to občutno ob takšni podpori, kot smo je bili deležni v soboto proti Rogaški,« je po dvoboju z aktualnimi državnimi podprvaki iz Rogaške Slatine povedal Alen Hodžić, ki je tekmo sklenil s tremi točkami, štirimi podajami in tremi skoki. Kljub vsemu pa je izpostavil pomembno dejstvo – zmage štejejo povsod: »Mi ne smemo delati razlik. Zmagovati moramo doma in v gosteh, sploh če želimo napravit nek pozitiven rezultat.«

Nejc Zupan, proti Slatničanom je dosegel osem točk in vknjižil štiri podaje, se je po dvoboju zavedal razsežnosti zmage.

»Zagotovo je bila sobotna zmaga nad Rogaško za nas zelo pomembna. Končna visoka razlika je bila težko prigarana. V prvem polčasu se nam ni uspelo oddaljiti, to nam je uspelo v tretji četrtini, razliko pa smo nato držali do konca tekme,« je povedal mladi Primorec. Obenem pa Zupan, najkoristnejši igralec četrtega kola Lige Nova KBM v tej sezoni, že pogleduje proti sredinemu obračunu z Vršcem, ki skupaj s Sixtom Primorsko zaseda vrh lestvice Druge divizije Lige ABA: »V sredo nas čaka, do zdaj najbolj pomembna tekma sezone z Vršcem, ki odloča o tem, kdo bo na kratek reprezentančni odmor odšel na vrhu lestvice Lige ABA 2.«

Dvoboj z Vršcem bo zagotovo prava košarkarska poslastica. V obzir lahko vzamemo dejstvo, da sta se moštvi v tej sezoni že pomerili, in sicer na kvalifikacijskem turnirju za mesto v Drugi diviziji Lige ABA, zmagovalca pa smo dobili po kar treh podaljških.

S sklonjenimi glavami so parket v Laktaših takrat zapustili naši košarkarji.

Vsi si želimo, da bo v sredo drugače.