Sixt Primorska kot prva v polfinale!

Objavljeno:

Košarkarji Sixt Primorske so prvi polfinalisti državnega prvenstva! Na gostovanju v Laškem so še drugič v tem tednu odpravili Zlatorog (89:68) in četrtfinalni niz dobili z 2:0 v zmagah.

Koprski tigri so se tako do napredovanja v izločilnih bojih prebili po najkrajši poti. Na novo ime tekmeca, ki ga bo dal četrtfinalni niz med Krko in Rogaško, bodo morali še nekoliko počakati. Po prvi tekmi v Novem mestu imajo prednost Dolenjci. Druga tekma bo na sporedu v soboto ob 19. uri, morebitna tretja pa v torek. Polfinalni niz se začenja prihodnji konec tedna s tekmo na Obali, točen termin bo znan po koncu preostalih četrtfinalnih tekem.

Četudi jim je na domačem parketu moštvo Zlatoroga nudilo neprimerno boljši odpor kot v torek v Kopru, nov uspeh izbrancev Jurice Golemca ni bil vprašljiv niti za trenutek. Marko Jagodić-Kuridža, ki je v prvih 10 minutah blestel z devetimi točkami, petimi skoki in dvema podajama, je na začetku sedme minute prvič povišal na +10 (17:7), s takšno prednostjo pa so Primorci tudi zaključili uvodno četrtino (23:13).

Na krilih kapetana Nejca Bariča so se v nadaljevanju Laščani začeli bližati. Na začetku 16. minute je slednji s polaganjem svojo ekipo približal na pet točk zaostanka (25:31), še bolj pa je med domačimi navijači završalo dve minuti kasneje, ko se je Zlatorog s trojko Clevelanda Thomasa približal na 32:35. Golemac je tedaj nemudoma segel po minuti odmora, na krilih manjše skupine navijačem, ki je vseskozi glasno bodrila svoje ljubljence, pa so se tigri do odhoda na glavni odmor povzpeli na devet točk naskoka (43:34).

Obračun je bil dokončno odločen v tretji četrtini, ko so tigri v slabih petih minutah pripravili delni niz 17:2. Ob koncu 26. minute so tako povedli z 62:40 in zmagovalec je bil odločen.

S 16 točkami, osmimi skoki in tremi podajami (indeks 23) je bil v dresu Sixt Primorske najučinkovitejši Jagodić-Kuridža. Točko manj je dodal Lance Harris.

Jurica Golemac, trener Sixt Primorske:
“Čestitke našim fantom za prigarano zmago. Tekmo smo odigrali profesionalno, ob tem pa minute uspeli razdeliti tako, da se nihče ni preveč utrudil. Sedaj imamo teden dni časa, da se kar najbolje pripravimo na polfinale. Zavedamo se, da moramo v igri popraviti še kar nekaj stvari. Čestitke Zlatorogu za prikazano v tej sezoni. Zahvaliti se moram našim navijačem, ki so opravili ne ravno kratko pot in nas glasno vzpodbujali tudi v Laškem.”

Alen Hodžić, kapetan Sixt Primorske:
“Tekma nikakor ni bila tako lahka, kot na to kaže končni rezultat. Zasluženo smo se prebili v polfinale državnega prvenstva in tako osvojili enega izmed preostalih ciljev v sezoni. Sedaj bomo z zanimanjem spremljali četrtfinalni razplet med Krko in Rogaško. Ne glede na naslednjega tekmeca moramo še naprej stopati stopničko za stopničko, jasno pa je, da želimo zmagati tudi polfinalni niz. Rad bi se iskreno zahvalil navijačem, ki so nas prišli bodriti na tekmo v Laško, obenem pa vse že sedaj vabim, da nas pridejo podpreti tudi na polfinale prihodnji konec tedna v Areno Bonifika.”


LIGA NOVA KBM, ČETRTFINALE:

2. tekma, petek, 3. maja (Laško, Dvorana Tri lilije):
ZLATOROG : SIXT PRIMORSKA 68:89 (23:23, 21:20, 9:26, 25:20) [0:2]*
Sixt Primorska: Šiško 10 (5 podaj), Hodžić (3 podaje), Čakarun 13 (7 skokov), Harris 15, Jagodić-Kuridža 16 (8 skokov, 3 podaje), Ferme 10 (3 podaje), Čebašek 2, Kosi 7 (7 skokov), Vujasinović 1, Marinković 6, Vončina 7, Henry 2.

STATISTIKA

* Izid v zmagah, ekipi ista igrali na dve dobljeni tekmi.


Že odigrano, 1. tekma, torek, 30. aprila:
SIXT PRIMORSKA : ZLATOROG 98:74 (31:14, 20:19, 27:25, 20:16) 
Sixt Primorska: Ferme 4, Henry 8, Harris 13 (4 podaje), Čakarun 16 (6 skokov, 4 podaje), Kosi 6 (5 skokov), Marinković 8, Hodžić 8 (3 podaje), Jagodić-Kuridža 14, Vujasinović, Šiško 14 (8 podaj), Vončina 7, Čebašek.

STATISTIKA
FOTOGALERIJA