Prvi del državnega prvenstva brez poraza

Objavljeno:

Zmaga proti Podčetrtku nam je prinesla polni izkupiček po odigranih tekmah proti vsem osmim nasprotnikom v 1. SKL. Tigri so zanesljivo vpisali nove dve točki z rezultatom 98:64, za ekipo Podčetrtka pa je bil to osmi poraz v prvenstvu.

Uvodoma je bilo kar nekaj sprememb v vodstvu in izenačenj, gostitelji so držali rezultatski priključek, nato pa do konca prve četrtine pobeg Tigrov na 10 razlike pri rezultatu 17:27. Že z nekaj rotacijami v drugi četrtini tempo naše igre ni padel, minutaža se je porazdelila tako pa tudi učinek in vodstvo na polčasu za 22 točk.

Nato je razlika le še rasla, dosegla že 39 točk, igralci s klopi so skupno dali kar 52 pik, prva petorka 46. Ob koncu skoraj stotica, sicer pa strelsko najučinkovitejši kapetan Alen Hodžić s 14. točkami, naj skakalec Jan Kosi (6), največ podaj (6) pa prvi asistent ABA lige Žan Mark Šiško. Naslednja tekma DP-ja znova v gosteh, v sredo 4.12. v Laškem.

Jurica Golemac:

“Čestitke fantom za korekten pristop. Važno je, da se nihče ni poškodoval, Podčetrtku pa želim vso srečo v nadaljevanju.”

 

STATISTIKA