Proti Petrol Olimpiji v Areni Bonifika po 50. zmago v sezoni

Objavljeno:

V nedeljo v koprsko dvorano Bonifika prihajajo slovenski državni prvaki. Košarkarji Sixt Primorske, ki bodo lovili že svojo 50. zmago v sezoni, se bodo ob 19. uri še drugič v treh dneh pomerili s Petrol Olimpijo. Z novim uspehom bi si tri kola pred koncem drugega dela državnega prvenstva že zagotovili prvo mesto in s tem prednost domačega parketa v končnici.

Arena Bonifika je v pričakovanju pravega spektakla. Ob bojih pod obročema bodo organizatorji tudi tokrat poskrbeli za pester spremljevalni program, ki ga bodo začinile brhke plesalke, manjkala pa ne bosta niti mesta s sredine igrišča, s katerima si bosta dva navijača skušala priboriti nagradi v vrednosti 500 evrov. Na koncu tekme vse zbrane čaka še posebno presenečenje, za katerega bo v čast nedavnega zmagoslavja Sixt Primorske v regionalni Ligi ABA 2 poskrbel župan MO Koper Aleš Bržan. Že sedaj zato organizatorji pozivajo vse obiskovalce, da tudi po zadnjem pisku sirene ostanejo na svojih mestih na tribunah.

Moštvi Sixt Primorske in Petrol Olimpije si bosta konec tedna stali nasproti šestič v tej sezoni. Kar pet dvobojev so dobili košarkarji z Obale, zadnjega minuli četrtek, ko so v legendarni Hali Tivoli slavili zmago s 85:72. Izbranci Jurice Golemca so tedaj po nekoliko zadržanem začetku v nadaljevanju prevzeli pobudo in po treh četrtinah vodili za visokih 20 točk. V zadnjem delu so Ljubljančani nato izkoristili nekoliko manjšo osredotočenost, se približali na vsega osem točk, a bili kljub temu proti odločnim tekmecem precej oddaljeni od preobrata.

Pred tem so koprski tigri aktualne državne prvake že ugnali na uvodni tekmi sezone v borbi za slovenski Superpokal, v polfinalu Pokala Spar, ki so ga kasneje tudi osvojili, ter na domači tekmi prvega dela državnega prvenstva. Sixt Primorska je pred nedeljskim dvobojem edina neporažena ekipa Lige Nova KBM za prvaka (6-0), Ljubljančani pa ji sledijo z izkupičkom 4-2.

Jurica Golemac, trener Sixt Primorske:
“V nedeljo nas v domači Areni Bonifika čaka nova tekma s Petrol Olimpijo. Slednja bo zagotovo skušala narediti vse, da nas premaga. Na nas je, da obračun odigramo še bolje od tistega v Tivoliju. Dobre stvari, ki smo jih v igri prikazali v četrtek, moramo prikazovati še naprej, obenem pa popraviti napake, ki jih je bilo kar nekaj. Pričakujem, da bodo tekmeci agresivni in skušali uveljaviti svojo telesno moč. Vse navijače vabim, da nam pridejo pomagati, da si skupaj čim prej zagotovimo prvo mesto pred končnico. Z njimi nam bo zagotovo lažje.”

Žan Mark Šiško, košarkar Sixt Primorske:
“Pred nami je še druga tekma s Petrol Olimpijo v tem tednu. Tekmece kljub precejšnjim spremembam v ekipi poznamo do obisti. Na zadnji tekmi v Hali Tivoli smo sicer zmagali, a videli, da nas vsak padec osredotočenosti lahko precej stane. To nam je bila dobra lekcija, zato v nedeljo pričakujem, da s soigralci pred domačimi navijači ne bomo delali napak, ki smo jih v četrtek. Vse podpornike našega kluba vabim, da se nam pridružijo na tribunah Arene Bonifika in nam pomagajo do začrtanega cilja.”

Vstopnice za tekmo so po ceni 6 evrov na voljo preko spleta na www.plemenitevstopnice.si, na vseh prodajnih mestih sistema Moje karte, eno uro pred začetkom obračuna pa si jih bo mogoče zagotoviti tudi na blagajni Arene Bonifika. Vsi ljubitelji košarke si lahko na istih naslovih za zgolj 70 evrov še vedno zagotovite tudi sezonsko vstopnico, od katere bo klub polovico kupnine namenili projektu Botrstvo v Sloveniji, ki pomaga otrokom in mladostnikom iz družin v stiski. Istemu dobrodelnemu projektu bo namenjenih tudi 30 odstotkov cene vsake prodane dnevne vstopnice. Vstop na tekmo je prost za otroke do 10. leta starosti, pri čemer morajo spremljevalci na vhodu dvorane predložiti primerno dokazilo.

KK Sixt Primorska vse obiskovalce že pred tekmo vabi, da se primerno okrepčajo pri klubskemu partnerju gastropubu Urban Piqniqu, ki se nahaja v pritličju Arene Bonifika. Za vas so pripravili vesele urice, ki se bodo začele uro pred tekmo in bodo trajale vse do 22. ure. V tem času bo vsak gost deležen posebnih akcijskih cen hrane in pijače, medtem ko so kupci sezonskih vstopnic primorskega kluba istih ugodnosti deležni skozi celoten čas. Prijazno osebje Urban Piqniqa posebej priporoča poseben Tigrov burger, ki ni le slasten, pač pa ga spremlja tudi dobrodelna nota. Z vsakim burgerjem boste en evro namenili projektu Botrstvo.

Vsi navijači Sixt Primorske si lahko v Urban Piqniqu zagotovite tudi originalen dres, navijaški šal, kratko majico s tigrovim motivom ali posebno izdajo majice ob osvojitvi Lige ABA 2.


LIGA NOVA KBM ZA PRVAKA, ZAOSTALA TEKMA 2. KOLA:

Nedelja, 14. aprila, ob 19.00 (Koper, Arena Bonifika):
SIXT PRIMORSKA : PETROL OLIMPIJA (prenos na Facebook strani KK Sixt Primorska in Šport TV 2)


LESTVICA LIGE NOVA KBM ZA PRVAKA:

M Ekipa T Z P DT/PT Razlika To
1. Sixt Primorska 6 6 0 507/377 130 12
2. Hopsi Polzela 7 3 4 490/528 -38 10
3. Petrol Olimpija 6 4 2 420/399 21 10
4. Rogaška 7 3 4 532/570 -38 10
5. Krka 7 3 4 518/519 -1 10
6. Helios Suns 7 1 6 500/574 -74 8