PRIMORSKI TIGRI PRVAKI LIGE ABA 2!

Objavljeno:

Košarkarji Sixt Primorske so poskrbeli, da bo Slovenija tudi v prihodnji sezoni v elitni Ligi ABA imela dva predstavnika. Klub, ki obstaja šele tretjo sezono, je brez napake odigral končnico Lige ABA 2 in si izboril prvoligaško mesto. Na tretji tekmi finalnega niza je še tretjič, tokrat v gosteh s 66:61, ugnal makedonski MZT Skopje Aerodrom.

Koprski tigri so v tej sezoni pod vodstvom Jurice Golemca osvojili že tretjo lovoriko – v sezono so vstopili s svojim prvim superpokalnim naslovom, februarja pa v domači Areni Bonifika ubranili lovoriko Pokala Spar -, a ima zadnja največjo vrednost, saj jim od konca poletja dalje prinaša obračune z najuglednejšimi klubi iz regije.

Koprsko moštvo je tekmo v makedonski prestolnici začelo nekoliko nervozno. Napad mu ni stekel povsem tako kot na uvodnih dveh tekmah, kar je gostiteljem iz Skopja omogočilo, da so dobili sploh prvo četrtino v letošnjem finalnem nizu (21:19). Po vrnitvi na parket so bili tigri vendarle bolj učinkoviti in počasi začeli postavljati stvari na svoje mesto. S košem Ivana Marinkovića ter trojko Corina Henryja so slabih sedem minut pred glavnim odmorom povedli za štiri točke (27:23). Sledila je hitra minuta odmora domače klopi, ki je zaustavila delni niz koprske zasedbe z 8:0, ne pa tudi vrnila MZT v ospredje.

Prednost petih točk iz uvodnih 20 minut (39:34), so koprski tigri takoj po vrnitvi na parket podvojili (44:34), za najvišjo prednost 13 točk (56:43) pa je s trojko preko rok dveh tekmecev ob zvoku sirene tretje četrtine poskrbel Lance Harris.

Tedaj se je zdelo, da so košarkarji MZT-ja dotolčeni, a se ti niso predali. 53 sekund pred koncem so se približali le na točko zaostanka (62:61), nakar je Žan Mark Šiško strelski post prekinil s polaganjem, Marjan Čakarun je v obrambi z blokado ustavil poskus gostiteljev, kapetan Alen Hodžić pa s košem za 66:61 sedem sekund pred koncem rešil vprašanje zmagovalca.

Marko Jagodić Kuridža, ki je bil izbran za najkoristnejšega košarkarja sezone, je na tretji tekmi je dosegel 17 točk (met za dve 4:9, trojke 2:3) ter zbral 14 skokov. Štirinajst točk je prispeval Harris, deset pa Šiško (7 podaj).

Po treh (finalnih) tekmah v štirih dneh tigre čaka nekoliko več počitka. Sedaj jim preostajajo le še nastopi v državnem prvenstvu. V Ligo Nova KBM za prvaka se vračajo v ponedeljek, ko bodo ob 18. uri v domači Areni Bonifika gostili zasedbo Hopsov s Polzele.

Jurica Golemac, trener Sixt Primorske:
“Videlo se je, da so fantje na robu z močmi, saj je bila to tretja tekma v štirih dneh, vmes pa smo še potovali. Ne ena, ne druga ekipa ni zadevala prostih metov. S pozitivnim pristopom k tekmi in skokom smo zasluženo zmagali tudi na tretji tekmi.”

Alen Hodžić, kapetan Sixt Primorske:
“Občutek je fenomenalen, sem brez besed. Vse dosedanje uspehe smo dosegli kot ekipa in na takšen način moramo delovati tudi v prihodnje. Trenerji, maser in trener za telesno pripravo so nas odlično pripravili za vse napore, ki jih je prinesel finale Lige ABA 2. Prvi cilj sezone je dosežen, sedaj se podajamo drugemu naproti – naslovu državnega prvaka!”

Marko Jagodić-Kuridža, najkoristnejši košarkar Lige ABA 2:
“V Koper sem z ostalimi soigralci prišel, da se prebijemo v prvo Ligo ABA. Čestitke soigralcem, trenerjem, upravi in vsem ostalim, ki delujejo v našem klubu za izjemen uspeh. Igramo lepo košarko in tako bo tudi v prihodnje. Sedaj se moramo nekoliko odpočiti, v preostanku sezone nas čakajo še boji v državnem prvenstvu.”


LIGA ABA 2, FINALE:

3. tekma, četrtek, 4. aprila (Skopje, SC Jane Sandanski):
MZT SKOPJE AERODROM : SIXT PRIMORSKA 61:66 (21:19, 13:20, 9:17, 18:10) [0:3]*
Sixt Primorska:
Ferme, Henry 3, Harris 14 (3 podaje), Čakarun 7, Kosi, Marinković 4, Hodžić 9, Jagodić-Kuridža 17 (14 skokov), Vujasinović, Šiško 10 (7 podaj), Vončina 2, Čebašek.

STATISTIKA
FOTOGALERIJA

* izid v zmagah finalnega niza. Ekipi sta igrali na tri dobljene tekme.


Že odigrano, 1. tekma, ponedeljek, 1. aprila:
SIXT PRIMORSKA : MZT SKOPJE AERODROM 93:71 (28:19, 25:19, 23:16, 17:17) [1:0]*
Sixt Primorska: Ferme 8, Henry 7 (7 podaj), Harris 24 (4 podaje), Čakarun 16 (8 skokov), Kosi, Marinković 9, Hodžić 9 (6 skokov), jagodić-Kuridža 10 (8 skokov, 4 podaje), Vujasinović, Šiško 6 (13 podaj), Vončina 2, Čebašek 2.

STATISTIKA
FOTOGALERIJA
VEČ O TEKMI

2. tekma, torek, 2. aprila, ob 20.00 (Koper, Arena Bonifika):
SIXT PRIMORSKA : MZT SKOPJE AERODROM 95:72 (25:20, 18:13, 25:14, 27:25) 
Sixt Primorska:Ferme 8, Henry (7 podaj), Harris 13 (6 skokov), Čakarun 26 (5 skokov), Kosi, Marinković 5, Hodžić 5, Jagodić-Kuridža 17 (7 skokov, 5 podaj), Vujasinović, Šiško 16 (8 podaj), Vončina 5, Čebašek.

STATISTIKA
FOTOGALERIJA
VEČ O TEKMI