Primorski tigri le še zmago oddaljeni od regionalne elite!

Objavljeno:

Košarkarji Sixt Primorske so dobili tudi drugo tekmo finalnega niza Lige ABA 2, potem ko so v Areni Bonifika s 95:72 odpravili MZT Skopje Aerodrom. Od napredovanja med regionalno elito jih tako loči le še zmaga. Prvi zaključni žogici koprske tigre čaka ta četrtek (18.00) in petek (20.00) v Skopju.

V primeru, da bodo makedonski podprvaki z dvema zmagama izid niza izenačili na 2:2, bo o neposrednem potniku v Ligo ABA 1 odločala peta tekma, ki je predvidena za ponedeljek, 8. aprila, v Kopru. Poraženca finala za mesto med regionalno elito čakajo dodatne kvalifikacije z ekipo Zadra, ki bodo na sporedu konec aprila.

Sixt Primorska je bila od makedonskim tekmecev tudi v drugo izrazito boljša. Na krilih 2300-glave množice, ki jo je vseskozi glasno bodrila, je zbrala dvakrat več podaj od tekmecev (27:13), ob tem pa iz igre zadevala z več kot 60-odstotno natančnostjo (34:56).

Izbranci Jurice Golemca so potek obračuna, podobno kot v ponedeljek, ko so slavili zmago s 93:71), nadzorovali skozi celoten čas. Do prve lepe prednosti so se prebili v zadnji minuti prvega polčasa, ko je Lance Harris povišal na 43:29. Vprašanje zmagovalca je bilo rešeno že v uvodnih minutah nadaljevanja, ko so se na krilih Žana Marka Šiška, Marka Jagodića-Kuridže in Marjana Čakaruna z delnim nizom 13:4 povzpeli na 19 točk naskoka (56:37).

Omenjeni trio je na koncu dosegel skoraj dve tretjini vseh točk Sixt Primorske – Čakarun je ob metu iz igre 11:13 vpisal 26 točk (indeks 34), Jagodić-Kuridža je 17 točkam dodal sedem skokov in pet podaj (indeks 26), Šiško (8 podaj) pa je dvanajst od šestnajstih točk dosegel v prvem polčasu (indeks 26).

Jurica Golemac, trener Sit Primorske:
“Čestitke fantom za znova izjemno igro v obrambi, ob tem pa zahvala zbranim navijačem za sijajno podporo s tribun. Od končne zmage v Ligi ABA 2 smo oddaljeni le še korak, a to ne pomeni nič. Na tekmi smo z obrambo storili tisto, kar počnemo že celo sezono. Ko smo uspeli nevtralizirati skok tekmecev v napadu, smo na drugi strani dosegli nekaj lahkih košev iz nasprotnih napadov in ob tem zadevali mete z razdalje. Tekmeci so poskušali z večimi različicami obrambe, katerim smo se dobro prilagajali. Pričakujem, da bo tako tudi na naslednji tekmi v Skopju. V četrtek nas zagotovo čaka nova zahtevna tekma, za katero upam, da bo zadnja v tem nizu. Na tretji obračun se podajamo kot da zaostajamo z 0:2.”

Luka Vončina, košarkar Sixt Primorske:
“Za nami je nova zahtevna tekma. Od prve minute smo se držali navodil trenerja iz slačilnice. Morda so tekmeci v napadu pobrali nekaj preveč žog, a smo to v tretji četrtini popravili in si tako z visoko razliko priigrali drugo zmag.”

Gjorgji Kocov, trener MZT Skopja Aerodroma:
“Čestitke Sixt Primorski. Ponovila se je zgodba s ponedeljkove tekme. Prvi polčas smo odigrali zelo korektno, a dve, tri minute slabše igre v obrambi so bile dovolj, da so se tekmeci oddaljili na 10 točk. Poskusili smo se vrniti, a so tekmeci takoj ušli na 15 točk. Težko je karkoli storiti, ko tekmec tudi na drugi zaporedni tekmi zadeva s tako visokim izkoristkom meta. Moja ekipa je bila neprepoznavna. Ne moremo se izgovarjati na pritisk, saj premoremo izkušene košarkarje. Morda so le nekoliko utrujeni.”

Marko Simonovski, košarkar MZT Skopja Aerodroma:
“Čestitke Sixt Primorski za zmago. Tekmo smo dobro začeli in v prvem polčasu dobro igrali v napadu, v nadaljevanju pa se je vse spremenilo. Tekmeci so zadeli nekaj trojk, ob tem pa dosegli nekaj lahkih košev iz nasprotnih napadov. Časa za žalovanje ni. Osredotočeni smo že na četrtek, ko nas čaka nova tekma, pred katero se nikakor ne predajamo. Prepričan sem, da se lahko na domačem parketu vrnemo v igro ter odločitev o zmagovalcu prestavimo na peti dvoboj.”


LIGA ABA 2, FINALE:

2. tekma, torek, 2. aprila, ob 20.00 (Koper, Arena Bonifika):
SIXT PRIMORSKA : MZT SKOPJE AERODROM 95:72 (25:20, 18:13, 25:14, 27:25) [2:0]*
Sixt Primorska: Ferme 8, Henry (7 podaj), Harris 13 (6 skokov), Čakarun 26 (5 skokov), Kosi, Marinković 5, Hodžić 5, Jagodić-Kuridža 17 (7 skokov, 5 podaj), Vujasinović, Šiško 16 (8 podaj), Vončina 5, Čebašek.

STATISTIKA
FOTOGALERIJA

* izid v zmagah finalnega niza. Ekipi igrata na tri dobljene tekme.


3. tekma, četrtek, 4. aprila, ob 18.00 (Skopje, SC Jane Sandanski):
MZT SKOPJE AERODROM : SIXT PRIMORSKA

Morebitna 4. tekma, petek, 5. aprila, ob 20.00 (Skopje, SC Jane Sandanski):
MZT SKOPJE AERODROM : SIXT PRIMORSKA

Morebitna 5. tekma, ponedeljek, 8. aprila, ob 18.00 (Koper, Arena Bonifika):
SIXT PRIMORSKA : MZT SKOPJE AERODROM


Že odigrano, 1. tekma, ponedeljek, 1. aprila:
SIXT PRIMORSKA : MZT SKOPJE AERODROM 93:71 (28:19, 25:19, 23:16, 17:17) [1:0]*
Sixt Primorska: Ferme 8, Henry 7 (7 podaj), Harris 24 (4 podaje), Čakarun 16 (8 skokov), Kosi, Marinković 9, Hodžić 9 (6 skokov), jagodić-Kuridža 10 (8 skokov, 4 podaje), Vujasinović, Šiško 6 (13 podaj), Vončina 2, Čebašek 2.

STATISTIKA
FOTOGALERIJA
VEČ O TEKMI