Nov primorski derbi

Objavljeno:

Ekipi Kopra Primorske in Zadra, ki se bosta danes pomerili v 10. kolu ABA lige, druži obalna klima in neizmerna ljubezen do košarke. Tigri so v dozdajšnjem delu sezone dokazali, da se lahko kosajo z vsakomur, v Zadru pa med drugim celo pravijo “bog je ustvaril človeka, a Zadar košarko”.

Tako z visokimi pričakovanji zremo v novi športni spektakel regionalne lige, ki bo ob 18.00 v Areni Bonifika. Po skoraj polovici sezone je med najboljšimi tremi strelci Lance Harris s povprečjem 17 točk na tekmo. Statistika beleži tudi, da imamo v svojih vrstah najboljšega podajalca ABA lige Žana Marka Šiška s povprečjem 8,44.

In tretjič: naj skakalec je Marko Jagodić Kuridža s povprečjem 7,67, ki je v vrhu tudi po generalnem statističnem indeksu seštevka vseh kategorij, in sicer na 2. mestu z 17,78, takoj za Jacobom Pullenom iz ekipe Mornar ter pred Lorenzom Brownom iz Crvene Zvezde mts.

 

Jurica Golemac:

“Ekipa Zadra se po prihodu nekaterih novih igralcev in trenerja v zadnjih tekmah dviguje v formi. Igralci so dokazali, da lahko igrajo odlično košarko. Za novi dve točki bomo morali odigrati bolje v v obrambi, kar nam na zadnjih tekmah ni uspevalo. Vabim vse gledalce, da nas pridejo podpreti v čim večjem številu, saj je z njihovo pomočjo veliko lažje priti do zmage.“

 

Alen Hodžić:

“Zadar je zelo talentirana in neugodna ekipa zato bo potrebno za zmago odigrati izjemno zbrano vseh 40 minut. Mislim, da smo zelo dobro pripravljeni in da se bomo vrnili na zmagovito pot. Ob tem priložnosti vabim vse gledalce naj nas pridejo podpreti!“