Na povratno tekmo z visoko prednostjo

Objavljeno:

Na povratno tekmo četrtfinala Pokala Spar, ki bo na sporedu prihodnji torek v Novem mestu, košarkarji Sixt Primorske potujejo z visoko prednostjo. V domači Areni Bonifika so Krko odpravili kar z 28 točkami razlike (83:55) in se tako na najboljši možen način odzvali na presenetljiv poraz, ki so ga v državnem prvenstvu doživeli minulo soboto v Laškem.

Branilci slovenskega pokalnega naslova, ki so se ga lanskega februarja razveselili v legendarni Hali Tivoli – za klub je bila to prva članska lovorika v zgodovini -, so si pred drugo tekmo pripravili izjemno izhodišče. Na finalni turnir bo namreč napredovalo moštvo, ki bo imelo v skupnem seštevku obeh tekem boljšo razliko med danimi in prejetimi točkami.

Na krilih razpoloženega Lancea Harrisa so koprski tigri tekmo začeli z vodstvom 10:4. Dolenjska zasedba je tedaj še pravočasno strnila svoje vrste, s čimer se ji je uspelo vrniti v igro. Na začetku druge četrtine je povedla s 16:15, v nadaljevanju pa svojo prednost povišala tudi že na devet točk (31:22, 33:24).

Na začetku 19. minute so Novomeščani še vodili s 35:28, nato pa so izbranci Jurice Golemca začeli kovati preobrat. Do odhoda na glavni odmor so pripravili delni niz 11:0, ki ga je s svojima prvima točkama iz igre tik pred sireno zaključil Žan Mark Šiško.

Koprski nalet se je nadaljeval tudi po vrnitvi na parket. Znova je udaril Harris, ki je k nizu 15:3 prispeval kar osem točk, prednost njegove ekipe pa je po 25 minutah poskočila že na 16 točk (54:38). Tri minute kasneje se je Krki uspelo približati na 47:56, a sledil nov odločen odgovor tigrov. Do konca prve tretjine zadnjega dela tekme so napravili delni niz 14:0 (70:47), nato pa le še suvereno zaključili delo. Novomeščane je koprsko moštvo v drugih 20 minutah povsem onesposobilo pri metu izza polkroga, saj jim iz 13 metov ni uspelo zadeti niti enkrat (v prvem polčasu met za tri 5/10).

V dresu Sixt Primorske je bil z 31 točkami in sedmimi skoki najučinkovitejši Harris (indeks 29), 15 (prosti meti 9/10) jih je ob osmih skokih dodal Ivan Marinković. Znova se je izkazal Šiško, ki je poleg osmih točk k uspehu prispeval izjemnih 14 podaj, odlično pa ga je na igrišču dopolnil novinec v tigrovem brlogu Corin Henry. Američan, ki je v ekipi zamenjal poškodovanega Daniela Vujasinovića, je v sedmih minutah in pol prispeval dve podaji.

Pred koprskim klubom je zanimiv preostanek tedna, saj ga do povratnega obračuna pokalnega tekmovanja čakata še dva preizkusa v domači dvorani. V četrtek se bo v Ligi ABA 2 pomeril z Borcem iz Čačka, v soboto pa na Obalo v Ligi Nova KBM prihaja Petrol Olimpija. Obe tekmi se bosta začeli ob 18. uri.

Jurica Golemac, trener Sixt Primorske:
“Čestitke fantom za zmago in prikazano igro v obrambi. Obramba je tista, ki zmaguje tekme. Za nami je prvi polčas četrtfinala Pokala Spar. Imam dovolj izkušenj, da se zavedam, da so te visoke razlike po prvih tekmah izjemno nevarne. Nikakor še nismo napredovali, imamo pa lepo izhodišče za preboj na finalni turnir. Znova se moram zahvaliti navijačem, ki so bili naš šesti igralec.”

Žan Mark Šiško, košarkar Sixt Primorske:
“Za nami je prva tekma četrtfinala Pokala Spar proti tekmecu, ki igra v elitni Ligi ABA. Kot smo se dogovorili pred tekmo, smo to odigrali dobro v obrambi in skoku, obenem pa dosegli nekaj hitrih košev. To nam je na koncu prineslo lepo prednost, a delo še zdaleč ni končano. V torek nas čaka še gostovanje v Novem mestu, kjer Krka igra veliko bolje kot v gosteh. Še enkrat se bo potrebno dobro pripraviti in odigrati dobro tekmo.”


POKAL SPAR, ČETRTFINALE:

1. tekma, torek, 8. januarja:
SIXT PRIMORSKA : KRKA 83:55 (15:13, 24:22, 23:12, 21:8)
Sixt Primorska: Ferme 3, Henry, Harris 31 (7 skokov), Čakarun 6 (9 skokov), Kosi, Zupan, Marinković 15 (8 skokov), Hodžić 8, Jagodić-Kuridža 5 (6 skokov), Šiško 8 (14 podaj), Glas, Vončina 7.

STATISTIKA

2. tekma, torek, 15. januarja, ob 19.00:
KRKA : SIXT PRIMORSKA