Koper Primorska U19 med 4 najboljše v ABA Junior

Objavljeno:

 Ekipa mladincev se je uvrstila med 4 najboljše v mladinski ABA ligi! Na polfinalnem turnirju v Zadru so prikazali odlične igre in se ob Crveni Zvezdi veselili uvrstitve na zaključni turnir četverice.

ABA liga zadnja leta organizira posebno tekmovanje za mladinske ekipe klubov, ki nastopajo v regionalnem elitnem tekmovanju. Tigri U19 so bili uvrščeni v skupino, ki jo je gostil Zadar, ob domačinih so naši mladinci igrali še proti Crveni Zvezdi, Cedeviti Olimpiji, Mornarju iz Bara in MZT Skopju. Prvi dan (v četrtek) sicer ni šlo po načrtih, Tigri so izgubili uvodni dvoboj turnirja z beograjskimi vrstniki, ki so bili boljši s 95:50. Že naslednji dan sta bili na sporedu 2 tekmi. Za začetek prepričljiva predstava proti Mornarju iz Bara in zmaga s 86:75 nato pa zvečer slovenski derbi. Z mladinci Cedevite Olimpije je bila tekma vseskozi izenačena, v napeti končnici so bili spretnejši Ljubljančani in zmagali za točko z 79:78. V soboto so Tigri prikazali odlično predstavo proti gostiteljem in v Jazinah slavili z 71:64. Današnja tekma je bila odločilna. Tigri so še enkrat več prikazali odlično predstavo in se z zmago proti mladincem iz Skopja s 87:82 uvrstili med najboljše štiri v tekmovanju ABA Junior.

Pod taktirko trenerja Jovana Beadra, njegovega pomočnika Janija Fortune in kondicijskega trenerja Jureta Muršca so barve kluba zastopali Urban Hrovat, Rok Nemanič, Saša Ciani, Elmir Haskić, Maks Mrgole, Martin Končar, Val Luka Jugovac, Uroš Jovičić, Aleks Vincek, Mik Rodman, Tilen Kogoj in Maj Primik.

Sočasno je potekal enak polfinalni turnir tudi v Beogradu v organizaciji Mege Bemax. Ob gostiteljih so se med Top 4 ABA Junior iz tamkajšnje skupine uvrstili še mladinci Cibone. V beograjski skupini so sicer nastopali še mladinci Partizana, Budučnosti, Krke in Igokee.

 

Četrtek

Crvena Zvezda mts – Koper Primorska 95:50

Petek

Koper Primorska – Mornar Bar 86:75

Cedevita Olimpija – Koper Primorska 79:78

Sobota

Koper Primorska – Zadar 71:64

Nedelja

MZT Skopje Aerodrom – Koper Primorska 82:87

 

Na Final 4 uvrščeni:

Koper Primorska U19

Crvena Zvezda U19

Cibona U19

Mega Bemax U19