Liga ABA Sixt Primorsko nagradila s povabilom na regionalni Superpokal

Objavljeno:

Košarkarski klub Sixt Primorska, ki bo v novi sezoni nastopal tudi med regionalno elito, je doletela posebna čast. Liga ABA mu je dodelila posebno vabilo na tretjo izvedbo svojega Superpokala, ki ga bo jeseni med 26. in 29. septembrom gostila zagrebška Arena Dražena Petrovića.

Primorski košarkarji navdušujejo iz dneva v dan. V svoje vitrine so v tej sezoni pospravili že tri lovorike in tako osvojili prav vsa tekmovanja, v katerih so z nastopi že zaključili. Sezono so jeseni začeli z osvojitvijo Superpokala Slovenije, februarja ubranili slovensko pokalno lovoriko, v začetku aprila pa dokončno opravili še s konkurenco v Ligi ABA 2 in si tako priigrali mesto med regionalno elito v naslednji sezoni.

Do poletnega odmora koprske tigre čaka še zaključek državnega prvenstva, v katerem so se v ponedeljek z drugo prepričljivo proti letošnjemu regionalnemu prvoligašu Krki prvič v svoji zgodovini uvrstili v veliki finale. Dan kasneje je na naslov Koprčanov priromala velika razveseljiva novica. Liga ABA jim je dodelila eno izmed dveh vabil na regionalni Superpokal, na katerega so sicer vabljena najuspešnejša moštva pretekle sezone med regionalno druščino. Poleg primorske zasedbe se bodo za lovoriko v hrvaški prestolnici borile še ekipe Crvene zvezde mts, FMP-ja, Partizana NIS, Mege Bemax (vsi Srbija), Budućnosti VOLI (Črna gora), Cedevite in Cibone (obe Hrvaška), kateri je bilo zaupano tudi gostiteljstvo tekmovanja.

Sixt Primorska se bo v četrtfinalu srečala z beograjsko Crveno zvezdo mts, ki je v tej sezoni v Ligi ABA osvojila prvo mesto ter se s tem uvrstila v elitno Evroligo.

Več o samem dogodku bo predstavljenega na novinarski konferenci, ki bo to sredo ob 11. uri potekala v Areni Dražena Petrovića. Pretekli izvedbi Superpokala sta osvojili Cedevita (2017) in Crvena zvezda mts (2018).

Jurica Golemac, trener Sixt Primorske:
“V KK Sixt Primorska smo izjemno ponosni in počaščeni, da nam je Liga ABA ponudila mesto na svojem Superpokalu. Veseli nas, da je vodstvo tekmovanja uvidelo, da smo resen klub z visokimi ambicijami ter da se bomo še pred začetkom Lige ABA že lahko predstavili regionalnemu občinstvu. Nastop na Superpokalu že nestrpno pričakujemo, prav tako pa dan, ko bomo tudi uradno zaigrali med regionalno elito.”


SUPERPOKAL LIGE ABA
(26.–29. september 2019, Zagreb, Arena Dražena Petrovića)

Četrtfinale:
CRVENA ZVEZDA MTS (SRB) : SIXT PRIMORSKA
BUDUĆNOST VOLI (ČG) : CIBONA (HRV)
CEDEVITA (HRV) : FMP (SRB)
PARTIZAN NIS (SRB) : MEGA BEMAX (SRB)