Krašovec in Ujaković okrepila klop članske ekipe

Objavljeno:

Novi glavni trener članske ekipe KK Sixt Primorska Jurica Golemac je pred začetkom bližajoče se sezone okrepil trenerski štab. Na klopi se mu bo v vlogi prvega asistenta pridružil Sebastjan Krašovec, ki je s primorskim klubom podpisal dveletno pogodbo, za enako obdobje pa na Obalo prihaja tudi hrvaški strokovnjak za telesno pripravo Filip Ujaković.

Krašovec je trenersko pot začel v Laškem pri Zlatorogu, s katerim je leta 2004 na finalnem turnirju v Mariboru postal zmagovalec Pokala Spar. Prve korake kot glavni trener članske ekipe je Sebastjan naredil v šoštanjski Elektri, deloval pa je tudi v Hrastniku, kjer je ekipo vodil v 2. SKL. Sledila je selitev v tujino, natančneje v poljski GTK Asseco II Gdynia, s katerim je osvojil naslov državnega prvaka v kategoriji ekip do 20 let, moštvo pa je popeljal tudi do polfinala druge poljske lige.

Za telesno pripravo članske ekipe Sixta Primorske ter mladinske ekipe KOŠ Kopra pa bo v prihodnjih dveh sezonah skrbel hrvaški strokovnjak Filip Ujaković, ki je minule tri sezone deloval v zagrebški Ciboni, pred tem pa je bil dve sezoni del moštva iz Šibenika.

Sebastjan Krašovec, pomočnik glavnega trenerja članske ekipe KK Sixt Primorska: “Vesel sem, da bom v naslednji sezoni del ambiciozno zastavljenega projekta KK Sixt Primorska. Povabilo sem z veseljem sprejel, saj bom imel priložnost sodelovati z Jurico Golemcem in Walterjem Jeklinom, ki sta v preteklosti že bila del zelo uspešnih projektov na mednarodni sceni. Zame bo to odlična priložnost za dodatno pridobivanje izkušenj in znanja v klubu, ki ima ambicije doseči najvišja mesta tako v Sloveniji kot tudi širše.”

Walter Jeklin, direktor KK Sixt Primorska: »Podpisani pogodbi s Sebastjanom Krašovcem in Filipom Ujakovićem pomenita, da smo končali sestavo trenerskega štaba našega kluba za sezono 2017/18. Veseli nas dejstvo, da sta oba zelo motivirana za delo in sta že ob uvodnih pogovorih izkazala veliko mero posvečenosti in pozitivne energije. To dvoje je v našem načinu dela osnova za napredek in dolgoročnost učinkovitost. Oba bosta udeležena tudi v procesu delovanja našega razvojnega centra, torej bosta delala tudi z mlajšimi selekcijami, kar je izjemno pomembno za uveljavite celotne košarkarske piramide, ki jo razvijamo na Obali. Kakovostni strokovnjaki na vseh področjih, še posebej pri povezavi članske ekipe s pogonom mlajših starostnih kategorij, so ključni za našo uspešnost.