KOŠARKA BO ŠE NAPREJ V KOPRU DOMA

Košarkarski klub Koper Primorska, zadnji uradni državni prvak, trikratni zmagovalec Pokala Spar, zmagovalec zadnjih dveh tekem Superpokala Slovenije in član Lige ABA 1, vas obveščamo, da bomo nadaljevali z delovanjem in nastopali v vseh tekmovanjih, kot smo si začrtali pred aktualno sezono.

Po mnogih ugibanjih in zapisih v medijih, ki se vrstijo dlje časa, še bolj pogosto pa v zadnjih dneh, s tem uradnim dopisom, koprski košarkarski delavci, delujoči znotraj KK Koper Primorska, sporočamo, da bo klub kljub težkim časom, deloval naprej, z vsemi kategorijami in tako tudi s člansko ekipo, ki bo nastopala v vseh tekmovanjih predvidenih v tej sezoni (državno prvenstvo, Pokal Spar in ABA 1).

V zadnjih mesecih smo zares napeli vse moči, da bi najmočnejši Obalni košarkarski sredini zagotovili obstanek. Borili smo se do konca, se udeležili mnogih sestankov s potencialnimi sponzorji, partnerji, podporniki, kljub celo podpisanim pismom o nameri ter številnih obljubah, smo še nekaj dni nazaj bili prepričani, da se je korska košarkarska zgodba končala. V zadnjih dveh dneh smo v razgovorih z novimi zainteresiranimi partnerji našli sodelovanje, ki nam daje možnosti poti za naprej.

Šport pogosto močno sponzorirajo podjetja za casino in športne stave, v Sloveniji pa je le eno. To pomeni, da športnim ekipam manjka en velik vir prihodkov. Vsak lahko pomisli, kaj to pomeni za profesionalno košarko.

Hvala vsem, ki ste spremljali našo zgodbo. V prihodnje se bo zgodila še kakšna novica.