Joksimović znova v domačem okolju

Objavljeno:

Vrste KK Sixt Primorska je pred začetkom tekmovalne sezone 2017/18 okrepil novi domači košarkar. V Koper se namreč po več kot desetletju vrača nekdanji slovenski reprezentant Nebojša Joksimović, ki je v minulih dveh sezonah nosil dres zagrebške Cibone, košarkarskih veščin pa se je naučil prav na Obali.

Joksimović, ki se po več kot 14 letih igranja doma in v tujini vrača v Koper, je s Tigri podpisal dveletno pogodbo.

V tej sezoni je 35-letni branilec zaigral na 31 tekmah hrvaškega državnega prvenstva in v povprečju dosegal po 5,9 točke, 2,6 skoka in 2,5 podaje na tekmo. Cibona je nastopala tudi v Ligi ABA, na tekmah katere je 193 cm visoki ‘Joksa’ v povprečju zbiral po 6,4 točke, 3,3 podaje in 2,5 skoka na tekmo. Na 26 dvobojih regionalnega tekmovanja so Volkovi iz Zagreba zabeležili 11 zmag, v državnem prvenstvu pa so tekmovanje sklenili šele v velikem finalu, v katerem jih je bo hudem boju ugnala Cedevita.

V karieri je Joksimović nosil drese Kopra, Zlatoroga, Hemofarma, Lokomotiv-Kubana, Scavolinija iz Pesara, Igokee, Uniona Olimpije, Krke, zadnji dve sezoni pa je bil član Cibone. V dresu slovenske reprezentance je zbral 32 nastopov, zaigral pa je na evropskih prvenstvih v letih 2005, 2013 ter 2015.

Nebojša Joksimović, igralec KK Sixt Primorska: “Vračam se v domače okolje! Kot otrok sem se v Kopru začel ukvarjati s košarko in poudariti želim, da me je program dela KK Sixt Primorska, ki so mi ga predstavili vodilni v klubu, zelo pritegnil. Zanima me prihodnost košarke na Obali, zato sem z veseljem sprejel izziv in se pridružil Tigrom. Zdi se mi, kot da me je moja profesionalna športna pot šele včeraj vodila iz Kopra v druge klube, pa sem že spet tu. Veliko se že zdaj, tako ali drugače gibljem okoli Športnega parka Bonifika, spomini, ki so povezani s preteklostjo, pa se na ta način kar nekoliko obujajo. Veselim se nove sezone, pred katero sem izredno motiviran za pisanje novega poglavja v zgodbi koprske in, upam, tudi slovenske košarke.”

Walter Jeklin, direktor KK Sixt Primorska: »V našem klubu smo si zelo prizadevali za Joksimovićev prihod, saj pooseblja več za nas pomembnih dejavnikov. Je domačin, bo košarkarski oče mlajšim soigralcem, ima potrebne izkušnje za napredek vseh ostalih, ki ga bodo imeli lahko za vzor tudi po načinu in količini dela ter predanosti. Hkrati si želi v košarko na Obali vključiti tudi po končani karieri aktivnega igralca, zato smo kaj hitro našli skupni interes v iskanju vzajemnih ciljev, torej tistih, ki jih imamo v vodstvu kluba ter pri generalnem sponzorju, ter Nebojševih osebnih ambicijah.«.