Iz Kopra danes odplujemo v Šentjur

Objavljeno:

Sreda je dan za tekmo v državnem prvenstvu. Cilj gostovanja v Šentjurju je nova zmaga in nadaljevanje  niza – po petih odigranih tekmah so Tigri na vrhu z 10 točkami, za nami med najboljšimi tremi sta Helios Suns in Rogaška. Tekma bo ob 18.00 v dvorani Osnovne šole Hruševec.

Po dobrih treningih v teh dneh imajo košarkarji pred sabo le novi dve točki v gosteh, proti ekipi Šentjurja, ki je šesta v prvenstvu. V njem sta med najboljšimi strelci Tigrov Ivan Marinković (povprečje 14,6) in Marko Jagodić-Kuridža (12,0) – Kure doda še 10 skokov na tekmo in 4,3 asistence. Žan Mark Šiško ima v statistiki na tekmo državnega prvenstva 3,8 asistence.

Šentjur v tej sezoni vodi Saša Dončić, zadnjo tekmo DP-ja, ki so jo igrali v domači dvorani, so izgubili. V lokalnem derbiju so jih premagali košarkarji Rogaške z 71:86. Pred enim tednom so sicer v Pokalu premagali Slovana. Vodilni vlogi v Šentjurju igrata bivša Koprčana Jakob Čebašek in Bojan Radulović. V Šentjurju so pred prihodom v Koper delovali tudi trener Jurica Golemac (2016/17), pomočnik trenerja Andrej Žakelj (pol sezone 2017/18) in pomočnik trenerja Jan Šentjurc (2016/18).

Jurica Golemac:

“Gostovanje v Šentjurju je vedno zelo zahtevno. Imajo izkušeno ekipo, ki ima za seboj dobro odigrano tekmo, za nami pa sta dve slabši, ena v državnem prvenstvu, ena v regionalni ligi. Iščemo boljšo formo predvsem v obrambi in naredili bomo vse, da se domov vrnemo z novima dvema točkama.”

 

Povezava do napovedi tekme na spletni strani Košarkarske zveze – https://bit.ly/32L7tqW