Holt: “Želim si, da s soigralci napravimo veliko stvar!”

Objavljeno:

Stephen Holt je eden izmed štirih novincev, ki so poleti okrepili zasedbo slovenskih prvakov. V dresu moštva Koper Primorske je ameriški branilec na dosedanjih dveh pripravljalnih dokazal, da bo izredno pomemben člen zasedbe Jurice Golemca. Izkazal se je z dobro igro v obrambi, obenem pa dokazal, da se tudi v košarki poistoveti s svojim astrološkim znamenjem – strelcem.

Holt, ki šteje 27 let, prihaja iz Los Angelesa, kjer je v otroštvu užival v lepem vremenu, morju in plažah. Selitev v Koper mu je tako znova prebudila lepe spomine. “Koper je prijetno in sproščeno mesto, brez velike gneče in z lepim vremenom. V dosedanjih treh tednih sem tukaj resnično užival, nad ničemer se ne morem pritoževati,” zatrjuje novinec med tigri, ki prosti čas na Obali najraje izkoristi v bližini moja, kjer najraje poje tudi kosilo.

Košarka mu je bila praktično položena v zibelko, saj se je z njo ukvarjal že njegov oče Greg. “Kot otrok sem oboževal šport. V košarki sem bil najbolj uspešen, sicer pa sem igral tudi nogomet in bejzbol. Na splošno sem čas rad preživljal zunaj in se igral,” najprej pove Stevo, kot ga kličejo soigralci in nato nadaljuje: “S košarko sem začel precej mlad, pri štirih ali petih letih. Z njo se je na univerzi ukvarjal moj oče, zato je on tisti, ki je žogo položil v moje roke in bil moj mentor in trener v tistem obdobju. Vse zasluge gredo njemu.”

Po obiskovanju katoliške srednje šole v rodnem Portlandu se je podal na študij na univerzo Saints Mary’s v Moragi, ki se nahaja 1000 kilometrov južneje. Študij je uspešno zaključil leta 2014 in se za tem podal v klubsko košarko. Letošnja sezona bo tako njegova šesta med profesionalci. V dosedanjih je objadral dobršen del sveta, saj je igral že na treh celinah. “Košarka me je vodila v številne države. Avstralska izkušnja je bila najboljši približek ZDA. Igra se precej hitra košarka, sezona pa je precej kratka. Dobro je bilo igrati tam in pridobiti to izkušnjo. V vseh evropskih državah so navijači izjemno strastni in imajo radi košarko. Veliko se uporablja telesna moč,” pripoveduje Holt o glavnih razlikah med stilom igranja v Oceaniji, kjer je igral dve sezoni in pol, ter Evropi.

V evropsko košarko se je vrnil lanskega decembra, ko je okrepil kazahstansko Astano, ki domuje v prestolnici Nursultan (nekdanja Astana). S kazahstanskim klubom je med drugim tekmoval tudi v kakovostni regionalni Ligi VTB. Ekipa je dosegla najboljši rezultat v zgodovini kluba, saj je ji je v družbi klubov, ki ob tem tekmujejo še v Evroligi ali evropskem pokalu, uspelo prebiti v končnico. “Pridobival sem na samozavesti in na vsaki tekmi ekipi po najboljših močeh skušal pomagati do zmage. Minula sezona je bila zagotovo uspešna, sedaj pa jo bom v Kopru skušal nadgraditi tako z individualnim kot ekipnim napredkom. Želim si, da s soigralci v tej sezoni napravimo veliko stvar,” odločno pove Holt.


Kot si lahko ogledate povsem na začetku spodnjega videa, je tudi Stephenu slogan primorskega kluba “Alora … Prideš?” hitro prišel v uho. Koper Primorska z njim širi glas o prodaji sezonskih vstopnic, ki bodo po ugodnejši predprodajni ceni na voljo vse do 20. septembra. Več informacij o tem najdete TUKAJ.


Obenem ima ameriški branilec za vse primorske ljubitelje košarke prijazno prošnjo. Kakšno? Preverite v videu.