Golemac novi trener KK Sixt Primorska

Objavljeno:

Košarkarski klub Sixt Primorska bo v prihodnji sezoni kot glavni trener članske ekipe vodil 39-letni Zagrebčan s slovenskim potnim listom Jurica Golemac. Zamenjal bo dosedanjega trenerja Aleksandra Sekuliča, ki je po turnirju na Kitajskem sklenil sodelovanje s koprskim prvoligašem.

Trenersko pot je Golemac začel leta 2013 v Ciboni kot pomočnik Slavena Rimca. Že v prvem letu je z zagrebškim klubom osvojil naslov lige ABA. Je tudi pomočnik Eliasa Zourosa v moški članski reprezentanci Gruzije. Kot glavni trener se je prvič preizkusil v šentjurskem Tajfunu in ekipo, po tem ko jo je prevzel po ne najboljšem začetku sezone, popeljal do končnega osmega mesta Lige Nova KBM.

Golemac je leta 1997 prišel v Slovenijo, kjer je sprva igral za mlado ekipo Olimpije, sicer pa v košarkarski karieri pri nas branil barve Uniona Olimpije, Slovana in novomeške Krke, na mednarodni sceni pa se med drugim dokazal v dresih evropskih velikanov, kot so Efes Pilsen, Cibona, Virtus Roma, Panathinaikos in Alba Berlin. Jasno, ne gre izpustiti dejstva, da je kot naturalizirani košarkar leta 2009 sodeloval tudi na EuroBasketu in na Poljskem s četrtim mestom bil eden od tvorcev največjega uspeha slovenske članske reprezentančne košarke. Za našo izbrano vrsto je zbral 17 uradnih nastopov.

Od profesionalnega igranja košarke se je krilni center poslovil v dresu Krke, kot trener pa se je za zdaj izkazal predvsem s popolno privrženostjo košarki, analitičnostjo, iznajdljivostjo ter trdim in sistematičnem delom, pri katerem čim manj želi prepustiti naključju.

Jurica Golemac, trener KK Sixt Primorska: »Sixt Primorska je ambiciozen klub, kot sem sam tudi ambiciozen trener. Hitro smo našli skupni jezik. Verjamem, da bomo odlično sodelovali. Komaj čakam, da začnemo delati. Moja želja je, da je v klubu čim več domačih igralcev in da igramo hitro, sodobno košarko.«

Walter Jeklin, športni direktor KK Sixt Primorska: »Za naslednji dve sezoni se nam bo na trenerski klopi pridružil Jurica Golemac, s katerim smo v vodstvu kluba po večkratnih razgovorih ugotovili, da imamo veliko stičnih točk, povezanih s strategijo razvoja KK Sixt Primorska. Razmeroma hitro ter zelo konkretno smo se dogovorili za dveletno sodelovanje. Tako za klub kot za trenerja je izziv, kako mlado sredino popeljati na še na višjo raven ter se uveljaviti ne le v Sloveniji, marveč tudi regionalno in vseevropsko. Razvojno želimo delovati zelo razpršeno, a veliko pozornost namenjati tako vrhunskemu članskemu moštvu ter tudi vse bolje organiziranemu sistemu mlajših starostnih kategorij. Z delom in izkušnjami, ki jih je Jurica pridobil kot trener v zagrebški Ciboni, nazadnje pa tudi pri šentjurskem Tajfunu, bomo skupaj strmeli k čim boljšem razvoju igralskega kadra in nadaljnjemu uveljavljanju ter vzpostavljanju KK Sixt Primroska kot košarkarske sredine, ki bo znana po tem, da bodo vsi vanjo vključeni deležniki kar se le da zadovoljni, da so se v delu svojih karier odločili za slovensko Obalo.«