Dvoboja 3. in 4. z lestvice: v Bonifiki FMP

Objavljeno:

Pred nami je pomembno srečanje v Areni Bonifiki, ko jutri ob 18.00 gostimo FMP, ki ima na lestvici ABA lige enako razmerje petih zmag in dveh porazov. Gre za težkega in renomiranega nasprotnika, ki tako kot Crvena Zvezda, Partizan in Mega Bemax prihaja iz Beograda.

Za nami je uspešen prejšnji vikend, ko smo v nedeljo na gostovanju pri Megi Bemax zmagali po napeti končnici, dan za tem pa v derbiju vrha lestvice državnega prvenstva premagali Rogaško. Skupno smo na sedmih tekmah državnega prvenstva in sedmih ABA lige zabeležili 12 zmag in 2 poraza. V ekipi gostov prednjačita igralca Aleksa Radanov in Stefan Pot, prvi po strelskem učinku, drugi s podajami, v povprečju pri FMP-ju največ odbitih žog pobere Stefan Đorđević. Ta četrti beograjski klub v regionalni ligi med ex-yu druščino igra od sezone 2016/17.

 

Jurica Golemac:

“FMP je odlična ekipa, kemija med igralci je izjemna. So organizirano moštvo, vsak igralec ve kaj mora narediti na igrišču. Trenerska ekipa se na nasprotnika vedno dobro pripravi zato nisem presenečen, da so povsem pri vrhu ABA lige. Za zmago bomo morali odigrati vrhunsko v obrambi in biti osredotočeni vseh 40 minut. Vabim vse gledalce naj nas pridejo podpreti, da zmaga ostane v Kopru.”

 

Alen Hodžić:

“Igrali bomo proti zelo izkušeni ekipi, FMP ima zelo dobre igralce na vseh položajih. Mi se, tako kot vedno, dobro pripravljamo, naš cilj je zmaga zato bi ob tej priložnosti povabil gledalce naj nas pridejo podpreti v čim večjem številu, da se bomo skupaj veselili nove zmage Kopra.“